HUMAX-GÉL 1 LITER KIEGÉSZÍTŐ TAKARMÁNY

A HUMAX-GÉL kiegészítő takarmány, hidrolizált huminsav oldat formában.

Leírás

Biogazdálkodásban is engedélyezett és GMP+ minősítéssel is rendelkezik. Hatékony kiegészítője a bolti tápoknak. Ajánljuk fiatal állatok borjúknak, malacoknak, csikóknak szárnyasoknak. Kedvtelésből tartott állatok (kutya, macska) számára is javasolt, különösen a legyengült hasmenéses allergiás esetekben. Adagolása az itatóvízbe keverve vagy önállóan. Hatóanyagai pótolják a szükséges mikroelemeket, nyomelemeket, segítik a bélflóra működését (hasmenés), megkötik a nehézfémek és toxinok nagy részét (allergiás tünetek), antivirális hatásuk van, és erősítik az immunrendszert. Kedvtelésből tartott és háztáji állatok részére is ajánljuk.

Biogazdálkodásban is engedélyezett és GMP+ minősítéssel is rendelkezik.

Elsősorban borjúknak javasoljuk a már elkészített tejpótlóba keverve, illetve malacoknak, csikóknak és fiatal állatoknak az itatóvízbe keverve vagy önállóan.
Hatóanyagai pótolják a szükséges mikroelemeket, nyomelemeket, segítik a bélflóra működését (hasmenés), megkötik a nehézfémek és toxinok nagy részét (allergiás tünetek), antivirális hatásuk van, és erősítik az immunrendszert. Javítja a fajlagos hasznosulási mutatókat és a végtermékek minőségét.

Az antibiotikumok és a gyógyszerek használatának szigorodó feltételei egyre inkább előtérbe helyezik a természetes hatóanyagokat és a megelőzés fontosságát. Ugyanakkor az Európai Unió folyamatosan csökkenti a takarmányokkal maximálisan bevihető mikroelemek számát és mennyiségét.
Az EU 1831/2003 rendeletében az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság Tudományos Operatív Bizottsága megfogalmazta, azt a célt, hogy „a mikrobaölő szerek (antibiotikumok) növekedés serkentő szerként való felhasználását az állatgyógyászatban mielőbb fokozatosan ki kell vonni a forgalomból, végső soron pedig be kell tiltani. Ugyanakkor elegendő időt kell biztosítani az alternatív termékekkel való helyettesítésre”.

Az alternatív hatóanyagok közül kiemelkednek a természetes huminsavak mert:
• természetes eredetűek
• mellékhatásoktól mentesek
• hatásuk komplex, egyszerre több problémára is megoldást nyújthatnak
• ásványi anyagokat mikro- és nyomelemeket pótolnak szerves formában
• antivirális hatásuk van
• immunrendszert erősítő hatásuk van
• erősítik a bélflórát és a bél nyálkahártyát
• méregtelenítik a szervezetet, toxinmegkötő hatásuk van

A humin és fulvosavak a növényi eredetű biomassza évezredes bomlási folyamataiban keletkeznek. Kivételes élettani hatású, a mikroelemek felvételét segítő szerves komplexképző molekulák. A természetes humin/fulvosav legalább 80 féle ásványi anyagot, mikro és -nyomelemeket tartalmaz önmagában és mindezeket felvehető, biológiailag hasznosítható formában.
A humin/fulvosav évezredek óta ismert gyógyászati hatásait, mint „természetes antivirális hatóanyagot” és „alternatív antibiotikumot” a modern tudomány is felfedezte. A humin/fulvosav mikroelemekkel képzett komplex vegyületei természetes megoldást kínálnak a 21. századi állattenyésztés kihívásaira, valamennyi állatfaj esetében.

FELHASZNÁLÁSI JAVASLATOK:
Általános adagolás:
A terméket adagolhatjuk folyamatosan vagy kúraszerűen a legyengült állatok kiegészítő kezelésére.

HUMAX-GÉL ®
(itatóvízbe minden állatfajnál):
Folyamatos itatásnál: 0,2-0,5 ml/liter
20-50 ml/100 liter, 200-500 ml/1000 liter

Heti egy napos itatásnál: 1.0-2.0 ml/liter
100-200 ml/100 liter; 1-2 liter/1000 liter

Borjúnevelésben: 30-50 ml/nap/állat, közvetlenül a feloldott tápszerbe keverve