MilchTechnik 2005 KFT.

LASSÚ HŰTÉS
Bármilyen típusú  gabonaszárítóhoz

Műszaki adatok

Különféle méretekben és modellekben kapható, 121-967 m3 kapacitással.

Felépítés

A Zanin több mint 40 éve fejleszt és gyárt hűtőrendszereket minden típusú szárítóhoz. 

Ez az eljárás lehetővé teszi a szárítótermelés növelését, miközben akár 30%-kal csökkenti a tüzelőanyag-fogyasztást a hagyományos szárítókkal összehasonlítva.

A szárítás utáni folyamat során a terményben tárolt hőenergia (érzékelhető hő) felhasználásával, valamint a visszanedvesedési hatás révén a végső nedvesség eltávolítása tüzelőanyag felhasználása nélkül valósul meg.

A termék lassú hűtése segít elkerülni a repedések kialakulását, amelyeket a hirtelen hőmérséklet-változás (hősokk) okozhat. Ennek köszönhetően a termény stabil nedvességtartalommal és hosszabb eltarthatósággal kerül a raktárba.

KEVESEBB:
Tüzelőanyag-fogyasztás
Energiafogyasztás
Repedések a terményben
TÖBB:
✅ Magasabb fehérjetartalom
✅ Nagyobb fajsúly
✅ Egészségesebb termék
✅ Jobb eltarthatóság raktározás során

Kiváló megoldás:

Magas nedvességtartalmú terményekhez (30-35%)
🔹 3-4% nedvesség eltávolítása tüzelőanyag nélkül
Alacsonyabb nedvességtartalmú terményekhez (20-25%)
🔹 Stabilizálja és lassan lehűti a terményt

Hogyan működik 
A körkörös lassúhűtőben a termék egy hengeres tartályba kerül, betöltés után érzékelőrendszerrel szabályozva követi a szárító ürítését (amennyi belép – annyi kilép).
Az ereszkedés során a gabonát alulról felfelé ellenáramban hideg levegő áramlása éri.
A teljes felületen a teljes kisülés elengedhetetlen a kimeneti termék homogenitásának eléréséhez.
A kilépő gabona mennyiségét pneumatikus extraktor határozza meg és szabályozza, majd a terméket több tölcsérbe gyűjtik és egy kirakó szállítószalagra továbbítják.