HUMAX 25 KG KIEGÉSZÍTŐ TAKARMÁNY

A HUMAX kiegészítő takarmány vízoldható hidrolizált huminsav, por formában.

Leírás

Biogazdálkodásban is engedélyezett és GMP+ minősítéssel is rendelkezik.
Gazdaságos és hatékony segítséget nyújthatnak a nagyüzemi gazdálkodásban is. Hatóanyagai pótolják a szükséges mikroelemeket, nyomelemeket, segítik a bélflóra működését (hasmenés), megkötik a nehézfémek és toxinok nagy részét (allergiás tünetek), antivirális hatásuk van, és erősítik az immunrendszert. Javítja a fajlagos hasznosulási mutatókat és a végtermékek minőségét.

Az antibiotikumok és a gyógyszerek használatának szigorodó feltételei egyre inkább előtérbe helyezik a természetes hatóanyagokat és a megelőzés fontosságát. Ugyanakkor az Európai Unió folyamatosan csökkenti a takarmányokkal maximálisan bevihető mikroelemek számát és mennyiségét.
Az EU 1831/2003 rendeletében az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság Tudományos Operatív Bizottsága megfogalmazta, azt a célt, hogy „a mikrobaölő szerek (antibiotikumok) növekedés serkentő szerként való felhasználását az állatgyógyászatban mielőbb fokozatosan ki kell vonni a forgalomból, végső soron pedig be kell tiltani. Ugyanakkor elegendő időt kell biztosítani az alternatív termékekkel való helyettesítésre”.

Az alternatív hatóanyagok közül kiemelkednek a természetes huminsavak mert:
• természetes eredetűek
• mellékhatásoktól mentesek
• hatásuk komplex, egyszerre több problémára is megoldást nyújthatnak
• ásványi anyagokat mikro- és nyomelemeket pótolnak szerves formában
• antivirális hatásuk van
• immunrendszert erősítő hatásuk van
• erősítik a bélflórát és a bél nyálkahártyát
• méregtelenítik a szervezetet, toxinmegkötő hatásuk van

A humin és fulvosavak a növényi eredetű biomassza évezredes bomlási folyamataiban keletkeznek. Kivételes élettani hatású, a mikroelemek felvételét segítő szerves komplexképző molekulák. A természetes humin/fulvosav legalább 80 féle ásványi anyagot, mikro és -nyomelemeket tartalmaz önmagában és mindezeket felvehető, biológiailag hasznosítható formában.
A humin/fulvosav évezredek óta ismert gyógyászati hatásait, mint „természetes antivirális hatóanyagot” és „alternatív antibiotikumot” a modern tudomány is felfedezte. A humin/fulvosav mikroelemekkel képzett komplex vegyületei természetes megoldást kínálnak a 21. századi állattenyésztés kihívásaira, valamennyi állatfaj esetében.

FELHASZNÁLÁSI JAVASLATOK:
Általános adagolás:
A terméket adagolhatjuk folyamatosan vagy kúraszerűen a legyengült állatok kiegészítő kezelésére.

HUMAX® :
Szilárd takarmányokba 0.2-0.4 % a teljes értékű takarmányra vonatkoztatva (2-4 kg/ tonna takarmány)

Szarvasmarha és ló:
50-150 g/nap/állat, a takarmányba keverve

Méheknek:
Cukorszirupba, méhpempő: 50-100 g/100 kg
Lepénybe: 10-20 g/10 kg