Istállótechnológia

 

IstállótechnológiaAz istállótechnológia teljes vertikumában az olasz Pignagnoli srl vállalat által gyártott és forgalmazott termékeit preferáljuk a piacon. Az általuk gyártott istállók minden szerkezeti és technológiai eleme tüzihorganyzott acél, a tetőhéjazat szigetelt, mely bevilágító panelek közbeiktatásával biztosítja a kellemes, világos környezetet a tehenek számára. Az istállóba gépekkel történő ki- és bejárást nagyméretű, villanymotorral vezérelt kapuk teszik lehetővé a középső etetőút és a trágyás közlekedő utak végén egyaránt. Nincsenek hegesztett elemek, csak oldható kötések. Az általuk szállított tömör oszlopú és gerendázatú acélváz szerkezet kerül összeszerelésre, melynek fő tartóoszlopai 5 méterenként vannak elhelyezve. A pihenőboxok 1,25 m szélesek, így oszlopközönként 4 db pihenőbox számolható. A maximális tehénkomfort elérése érdekében 30 mm-es szendvicspanel tetőszigetelést alkalmazunk. A természetes szellőzés maximalizálása érdekében a teljes épületgerincen gerincszellőző kerül kialakításra.

Pihenőbox

Különlegesen hajlított 2"-os vastagságú, 3 mm-es falvastagságú tüzihorganyzott csőszerkezet. Állásonként 145 cm magas tüzihorganyzott tartóoszlop, „T" bilincsekkel. Az épületen belüli korlát és kapurendszer kialakításánál is tűzihorganyzott elemek vannak alaklmazva.

Nyakfogó

Óriási segítség a napi teendők (inszeminálás, csoportosítás, állományszintű, állategészségügyi kezelések, stb.) egyszemélyes lebonyolításában. Az egyedi kialakításnak köszönhetően kiküszöbölhető az állatok esetleges beszorulása. Műanyag betéteinek köszönhetően zajtalan üzemet biztosít. Az egyedi nyakrögzítők 7 db-os blokkokban kerülnek beszerelésre

Ventiláció

A szarvasmarha istállók leghatékonyabb szellőztetési módszere a horizontális ventiláció. Trágyakezelés Az istállóban keletkező trágya kezelését robosztus kialakítású trágyaszánok végzik, melyek az istálló végén található keresztcsatornán keresztül juttatják a trágyát az ultrahangos szintérzékelővel ellátott homogenizáló aknákba. Onnan a trágyalé a keverő-homogenizáló szivattyúk segítségével, felszín alatti műanyag csöveken keresztül jut el a szeparátorig.

Partnerünk: 

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes

 

Premium Templates